Upgrade your Belly
Opis
UPGRADE YOUSELF
Belly
suplement diety
60 kapsułek VEGE
Składniki |
1 kapsułka |
2 kapsułki (porcja dzienna) |
Ekstrakt szafranu uprawnego (Crocus sativus) SafraSOL™ w tym: Krocyna 10% |
7,5 mg
0,75 mg |
15 mg
1,5 mg 300 µg |
Maślan wapnia W tym: Kwas masłowy |
100 mg
35 mg |
200 mg
70 mg |
Ekstrakt z ostryżu długiego CurQreal® (95% kurkuminy) |
50 mg |
100 mg |
Ekstrakt z czarnego pieprzu Actamide® (95% piperyny) |
1 mg |
2 mg |
Betaina |
100 mg |
200 mg |
Chrom |
50 µg (*125%) |
100 µg (*250%) |
Kwas Alfa Liponowy (R-ALA) |
50 mg |
100 mg |
Pepsyna |
30 mg |
60 mg |
Kompleks enzymów trawiennych, w tym: Alfa amylaza (Aspergillus oryzae) Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) Celulaza (Trichoderma reesei) Laktaza (Aspergillus oryzae) Lipaza (Aspergillus oryzae) |
37,5 mg 900 U 225 U 41 U |
75 mg 1800 U 450 U 82 U |
MICROENCAPSULATED PROBIOTIC BLEND: Bifidobacterium breve BR03 Bifidobacterium animalis lactis BS01 Bifidobacterium bifidum BB01 Bifidobacterium infantis BI02 Bifidobacterium longum BL03 |
2,5*109 cells 1*109 cells 0,75*109 cells 0,5*109 cells 0,125*109 cells 0,125*109 cells |
5*109 cells 2*109 cells 1,5*109 cells 1*109 cells 0,25*109 cells 0,25*109 cells |
*RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia dla dorosłych.
(1*109 cells =1 miliard)
Składniki: Ekstrakt szafranu uprawnego (Crocus sativus) SafraSOL™ standaryzowany na 10% krocyny i 2% safranalu, Kwas masłowy (maślan wapnia) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), ekstrakt z ostryżu długiego CurQreal® (Curcuma longa, 95% kurkuminy), ekstrakt z czarnego pieprzu ACTAMIDE® (Piper nigrum, 95% piperyny), betaina (chlorowodorek betainy), chrom (chlorek chromu III), kwas Alfa Liponowy (R-ALA), Pepsyna 1:3000 MDP, kompleks enzymów trawiennych w tym: alfa amylaza (z Aspergillus oryzae), neutralna proteaza (z Bacillus licheniformis), celulaza (z Trichoderma reesei), laktaza (z Aspergillus oryzae), lipaza (z Aspergillus oryzae), Bifidobacterium breve BR03, Bifidobacterium animalis lactis BS01, ifidobacterium bifidum BB01, Bifidobacterium infantis BI02, Bifidobacterium longum BL03, otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Zawartość opakowania: 60 kapsułek VEGE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Wspiera trawienie, reguluje poziom glukozy
Produkt przeznaczony dla osób z problemami z układem trawiennym. Wspiera organizm roślinnymi enzymami trawiennymi. Ze względu na zawartość curcuminy wspiera również odporność. Curcumina pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi i zdrowej wątroby (detoksykacje). Maślan Wapnia zawarty w produkcie jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego zaś bakterie z rodziny bofidobacterium wspierają florę bakteryjną organizmu.
Belly ma na celu również regulacje nastroju i funkcji seksualnych ze względu na zawarty w nim szafran.
Szafran:
- Wpływa na poprawę nastroju
- Pomaga w zachowaniu równowagi emocjonalnej
- Poprawia erekcję i przyczynia się do zwiększenia objętości nasienia
- Poprawia libido
- Pomaga utrzymać komfort przed oraz w trakcie cyklu miesiączkowego
Czym jest szafran?
Szafran to najdroższa przyprawa świata pozyskiwana ze znamion słupków krokusa uprawnego (Crocus sativus). Ma postać charakterystycznych pomarańczowo-czerwonych nitek o lekko cierpkim smaku i zapachu przypominającym świeżo ściętą trawę, z wyczuwalną nutą miodu i drzewa sandałowego. Szafran jest przyprawą niezwykle cenioną w wielu tradycyjnych kuchniach, a jego wysoka cena wynika z faktu, że do uzyskania 1kg tej przyprawy potrzeba zerwać nawet 200 tysięcy kwiatów krokusa i wyizolować z nich cenne znamiona słupków.
Maślan wapnia
Maślan wapnia (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem kwasu masłowego w górnym odcinku przewodu pokarmowego i pozwala na dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego. Mikrokapsułka przechodzi z treścią pokarmową do jelita cienkiego i dalej do grubego, gdzie uwalniane są kolejne ilości maślanu wapnia. Skład mikrokapsułki jest tak dobrany, aby proces uwalniania maślanu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego.
Curcumina
Działanie Curcuma longa:
- pomaga utrzymać zdrową skórę,
- pomaga utrzymać zdrową wątrobę,
- wspomaga apetyt w przypadku utraty apetytu,
- wspomaga produkcję i jakość krwi,
- wspomaga funkcjonowanie serca,
- wspomaga krążenie krwi,
- pomaga w utrzymaniu skutecznego działania układu odpornościowego,
- pomaga w utrzymaniu odporności na alergie,
- ma znaczące właściwości antyoksydacyjne,
- wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.
Curcumin 3 PLUS to kompozycja w 100% naturalnych kurkuminoidów, w postaci opatentowanego ekstraktu z kurkumy CurQreal®. W skład kompleksu wchodzą trzy związki chemiczne występujące naturalnie w kurkumie: kurkumina, desmetoksykurkumina (DMC) i bis-desmetoksykurkumina (BDMC). Aby zwiększyć biodostępność kurkuminoidów, skład wzbogacono o naturalny ekstrakt z pieprzu ACTAMIDE®, który zawiera 95% piperyny i jest pozyskiwany wyłącznie na drodze wodnej ekstrakcji.
Curcumin 3 PLUS nie zawiera składników odzwierzęcych, dzięki czemu stanowi produkt odpowiedni dla wegan. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków technologicznych, konserwantów ani barwników.
CurQreal® – Natural Curcumin Profile
Kompleks CurQreal® nie zawiera domieszek syntetycznych kurkuminoidów wytwarzanych z surowców petrochemicznych (pochodnych ropy naftowej), którymi „wzbogacane” są często dostępne na rynku ekstrakty z kurkumy. W 100% naturalne pochodzenie ekstraktu CurQreal® poparte jest badaniami wykonanymi zwalidowaną metodą datowania węglem C14.
Kilka słów o kurkumie…
Kurkuma jest jedną z najbardziej cenionych roślin na świecie. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, gdzie używana była od tysięcy lat jako przyprawa i zioło lecznicze. Dziś jest stosowana na całym świecie jako suplement diety, przyprawa, naturalny środek spożywczy, a nawet jako składnik kosmetyczny.
Popularność kurkumy sięga starożytności. Pierwsze wzmianki o jej stosowaniu i płynących z tego korzyściach spisane były już w staroindyjskiej Ayurvedzie, niemal 2500 lat temu
Jednak dopiero najnowsze i zaawansowane metody naukowe potwierdziły korzyści zdrowotne ze stosowania jej unikalnych związków. Potwierdzono, że kurkuma zawiera związki o silnych właściwościach zdrowotnych. Związki te zwane są kurkuminoidami, z których najważniejszym jest kurkumina.
Kurkumina stanowi główny, aktywny składnik kurkumy i jest silnym przeciwutleniaczem.
Kurkumina jest jednym z najpopularniejszych, tradycyjnie używanych ziół, często nazywana również "złotą przyprawą". Jest uprawiana w różnych częściach Indii i innych krajach azjatyckich.
Piper Nigrum (pieprz długi/piperyna):
- pomaga w utrzymaniu naturalnych funkcji trawiennych,
- ma znaczące właściwości antyoksydacyjne (dot. owocu piper nigrum),
- pomaga w utrzymaniu integralności organizmu poprzez działanie przeciwdrobnoustrojowe i przeciwpasożytnicze oraz wspomaganie układu odpornościowego(dot. owocu piper nigrum),
- pomaga oczyścić skórę, promując krążenie krwi przez cienkie naczynia krwionośne i naczynia włosowate(dot. owocu piper nigrum),
- pomaga oczyścić wątrobę i wspomóc jej funkcjonowanie, promując krążenie krwi przez cienkie naczynia krwionośne i naczynia włosowate (dot. owocu piper nigrum),
- wspomaga apetyt, trawienie i wchłanianie składników odżywczych (dot. owocu piper nigrum),
- pomaga w trawieniu toksyn (dot. owocu piper nigrum),
- wspomaga układ nerwowy(dot. owocu piper nigrum),
- wspomaga zdrowie kobiecego układu rozrodczego (dot. owocu piper nigrum),
- pomaga utrzymać drożność dróg oddechowych(dot. owocu piper nigrum),
- wspiera zdrowie całego układu oddechowego(dot. owocu piper nigrum).
Chrom
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych
Kwas R-ALA
Kwas alfa liponowy ze względu na swoją budowę występuje w postaci dwóch enancjomerów R oraz S. W przyrodzie jedynie enencjomer R wykazuje się biodostępnością.W wyniku syntezy chemicznej otrzymuję się mieszaninę racemiczną dwóch izomerów R oraz S, którą sprzedaje się pod nazwą ALA (kwas alfa liponowy). Jednak enancjomer S jest praktycznie bezużyteczny, ciężko jest się go pozbyć z takiej mieszaniny.
Popularny kwas ALA nie ma oznaczonej proporcji enancjomeru R do S
R-ALA to surowiec oczyszczony z drugiego enancjomeru S, zawierający czysty enancjomer R ten, który naturalnie występuje w przyrodzie.
Kompleks roślinnych enzymów trawiennych
Produkt zawiera innowacyjny kompleks enzymów trawiennych. Składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze. Enzymy te rozkładają węglowodany, białka i tłuszcze, same będąc jednocześnie odporne na działanie soków żołądkowych i zachowując swoją aktywność trawienną.
Czym jest kompleks enzymatyczny zawarty w produkcie:
Kompleks zawarty w produkcie to multienzymatyczny mix zawierający następujące enzymy trawienne:
- amylaza (enzym hydrolizujący skrobię)
- proteaza (enzym hydrolizujący białka)
- lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz)
- celulaza (która hydrolizuje celulozę)
- laktaza (która hydrolizuje laktozę)
Źródło pochodzenia enzymów zawartych w produkcie:
- Alfa-amylaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
- Laktaza (Aspergillus oryzae)- z grzybów
- Lipaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
- Celulaza (Trichoderma reesei ) - z grzybów
- Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) – bakterie
Produkt zawiera szczepy bakterii z rodziny Bifidobacterium w opatentowanej technologii.
Bakterie mikrokapsułkowane:
Opatentowana technologia MICROENCAPSULACJI to podwójna warstwa lipidowa otaczająca komórkę bakteryjną. Tak rewolucyjne rozwiązanie gwarantuje prawie 100 % przeżywalności bakterii przy przejściu przez żołądek/dwunastnicę. Bakterie mikrokapsułkowane są kilka razy mocniejsze niż liofilizaty, dlatego wystarczy 5 razy mniej bakterii, żeby uzyskać taki sam stopień kolonizacji w jelita.
MEDICALINE
Konrad Malitka
OSTRÓWIEC 150
05-480 KARCZEW