

Maca BIO w proszku 42g





Opis
Maca BIO w proszku 42g
Maca jest małym warzywem korzeniowym uprawianym na wysokościach ponad 3500m n.p.m. w peruwiańskich Andach, gdzie jest bardzo popularna wśród rdzennej ludności. Tradycyjnie stosowana w żywności przez tubylców od wieków, jako wsparcie w zwiększeniu energii, wytrzymałości i płodności. Aktualnie maca jest zaliczana do kategorii superżywności.
Maca (Lepidium Meyenii) wspomaga układ hormonalny, jest wsparciem w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii. Maca pomaga utrzymać optymalną wytrzymałość i witalność oraz stanowi wsparcie aktywności fizycznej i umysłowej.
Maca jest źródłem m.in: potasu, wapnia, żelaza, białka.
Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.
Składniki: Ekologiczny mielony korzeń macy (Lepidium meyenii) 100%.
Kraj pochodzenia – Peru.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki.
1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek)
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Wartość odżywcza |
w 100g |
RWS* |
Wartość energetyczna |
1526kJ/359kcal |
18% |
Tłuszcz |
0,9g |
1,3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g |
1,5% |
Węglowodany |
76g |
29% |
w tym cukry |
30,5g |
34% |
Błonnik |
7g |
- |
Białko |
14g |
28% |
Sól |
0,04g |
0,07% |
Potas |
1559mg |
78% |
Wapń |
3515mg |
439% |
Żelazo |
8mg |
57% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.